Donnerstag, 31. Januar 2019

Qaşqayı (Kaşkayı)Türklərin Yeməklərindən - Boz Qovurma


Qaşqayı (Kaşkayı)Türklərin Yeməklərindən - Boz Qovurma (Qəylə_Kavurma)




İçindəkilər:
1 kg Keçi əti (kemikli)

1 baş doğranmış (böyük) Soğan

2 dənə qurudulmuş lumu (limon) içi ( kiçik limon növünün qurudulmuşu)

1 murabba qaşığı (tatlı kaşığı) Sarıkök (zerdeçal)

1 çay qaşığı Istiot (Karabiber) tozu

1 çay qaşığı qırmızı bibər toz

1 litirə qaynar 

lazım olan qədər yağ
 
Hazırlanması:

Əti soguk suyla yuyun və bir qablmaya(tencereye) yerləşdirin


1 baş soğanı  doğrayıb ətin üstünə artırın ve 5 dəqiqə qarışdırın suyunu çəksin ət.


Yağ, duz, qurudulmuş lumu içi, qırmızı bibər tozu və sarkökü də artırıb, əti yağda 15 dəqiqə  suyu çəkilənədək tov verərik.


Sonra isə 1 litirə qaynar su artırıb, vam odda ətin pişməsinə izin verərik.
Ətin suyu tamamı çəkilənədək pişirin.



Canınıza sinsin 




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen