Montag, 6. April 2015

Urmu Gözləməsi

Urmu Gözləməsi


“Urmu Gözləməsi”
Deməliyik bu yemək  Urmu şəhərinə aid olan bir yeməkdir,bu yemək çox qədim və əski zamanlara qayıdır və dadı bir Urmulular üçün bam başqadır !
Və əlbəttə ki hazırlanması çox asantdır.





Lazım olanlar:
2 dənə yumurta
1kasa torba qatığı (süzmə yuğut-süzme yoğrut)
5-6 dilim sarımsaq (az yada çox olması zövqə bağlıdır)
Lazım olan qədər sarı yağ, yada duru yağ,
lazım olan qədər lavaş çörək.
Çox az duz

Hazırlanması:


qatığı (yoğrutu) biraz su ilə açarıq və bir tərəfə qoyarıq.


Sarımsağı da soyub,əzib hazırlarıq.

Bir tavaya yağı töküb  qızdırarıq (ısıtırız),yumurtaları yağa salarıq.
Yumurtaların ağı pişdikdən sonra sarısın yumurtanın ağını üstünə biraz dağıdarıq.


Hazırladığımız qatığı üstünə tökərik, və qarışdırarıq, qatıq yumurta içində çox pişməmlidir,orta bir şəkildə istiləşməsi lazımdır.Sonra lavaş çörəyi də içinə doğrayıb qarışdırarıq.Unutmamalıyıq ocağın altı vamda olmalıdır (az derece).Istədiyimiz qədər duz əkliyə bilərik.

En son sarımsağı qarışdırıb həmən ocağın üstündən götürərik.
Yemək hazırdır və bu yeməK isti isti servis edilir.


“Nuş olsun”







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen