Marağa baslığı
Marağa baslığı
Lazım olanlar:
200 qram şəkər (toz şeker),
100 qram nişasta (buğda nişastası),
2 bardaq soyuk su,
50 ml gül suyu,
1çay qaşığı kərə yağı (tereyağı),
100 qram narqil tozu(kokos -hindistan cevizi),
Lazım olana qədər cəviz (girdəkan-qoz),
Hazırlanması:
Bir qazanda nişasta və suyu qarışdırırıq.
Qarışımı ocağın üstündə vam odla (az hərarətlə - az derecede) sürəkli qarışdırıb şəkəri, gül suyunu da artırıb və bərkiyənə qeder qarışdırmağa davam edirik.
Biraz bərkiyib qaynayandan sonra kərə yağını da artırıb,qarışımı qazanın ortasına yığılana qədər qarışdırarıq.
Sonra bu bərkimiş qarışımı kenara qoyun soyusun.
Soyudukdan sonra düz bir yerə narqil tozu (Kokos -Hindistan cevizi) tökərik , sonra soyumuş qarışımı üstünə töküb yayarıq.
Yaydığımız nişasta qarışımının ortasına cəvizi düzüb və onu rulet kimi bükərik.
Ruleti 1 saat soyuducuda (buzdolabında) saxlayıb 1 saatdan sonra soyuducudan (buzdolabından) cıxardıb piçaqla halqa (Halka) şəkilində kəsərik.
Cəviz böyüklükdə qarışımdan götürüb,narqil tozu gəzdirib yumuru (yuvarlak -girdə) və ya sevdiyiniz şəkilə çıxardıb üstünü cəviz ilə bəzərik.
Hazır olduqdan sonra sevdiyimiz qabda servis edərik.
Not:
*Baslıq xam dadı verməsin diyə,nişasta və şəkər qarışımı yetərincə isti ( hərarət ) görməsi lazımdır.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen