Kəklikotu aşı (Kekik aşı)
(Qardağ yeməklərindən)
Kəklikotu aşı (Kekik aşı)
Qaradağda bu aş çox vaxtlar güz (Payız -Sonbahar) və qışda bişirilər.Kəklikotu bitkisindən istifadə olunmasına görə istilik yeməklərindən sayılır.
Lazım olanlar:
150 qram zoğal əxtə( quru zoğal-kızılcık Kurusu)-məndə quru zoğal yoxdu diyə yaş işledirem,
2 baş soğan,
200 qram xam aş əriştəsi (riştə- kavrulmamış erişte),
200 qaram çiti lobiyə (çiti maş - barbunya),
3 yemək qaşığı quru kəklikotu(kəhlikotu-kekik kurusu),
1 yemək qaşığı sarıkök tozu (zerdeçal tozu),
ət suyu(işkənə - et suyu) lazimli qədər,
duz və qırmızı bibər tozu lazimli qədər.
Hazırlanması:
Bir gün öncədən quru zoğalı (kızılcığı) yuyub və suda isladarıq,sonra suyunu süzgəcdə süzüb,çəkirdəyi olursa ayırıb kenara qoyun.
Çiti lobiyəmizidə (çiti maş - barbunya)bir gün öncə isladıb,aşı pişirməmişdən öncə də onu bir başqa qazanda pişirərik və suyunu süzgəcdə süzüb,bir kənəra qoyarıq.
Soğanı soyun və incə doğrayın.Bir qazanda soğanı yağda qızardarıq.
Sonra qızarmış soğanın üstüne ət suyu, sarıkökü (zerdeçal tozu),pişmiş lobiyəni (çiti maş - barbunya), duz və bibəri tozunu də artırarıq və qoyarık qaynasın.
Sonra quru zoğalı (Kızılcık Kurusu) aşın içinə tökərik.
En sonunda əriştəni də doğrayıb aşımıza qatıb,ocağımızı vama ayarlarıq və öz dilimiz izin verərik yeməyimiz özünü tapsın, sonra sevdiyimiz qaba töküb servis üçün hazırdır.
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
AntwortenLöschen