Dienstag, 29. Juli 2014

Düyü Əduvası

Düyü Əduvası


Düyü Əduvası  (Plov Əduvası)

Güney Azərbaycanın aşçılığında çox zəngin bir əduva mədəniyyeti var
Ən ləzətli qarışıq plovlardan birisi,əduva plovudur, ancaq bir neçə yöntəm ilə hazırlanır ki ölçüləri fərqilidir.Güney Azərbaycan’da hər evdə xanımlar deyişik biçimdə hazırlayaralar;
Bu ölçünü öz zövqünüzə görə dəyiştirə bilərsiniz.

Düyü Əduvası hazrılamaq üçün lazım olanlar:
125 qram biraz qovrulmuş Qızılgül (tozu)                  
75 qram  Darçın tozu                    
75 qram  Zirə  tozu                
2 yemək qaşığı Zəncəfil tozu                  
25 qram Yaşıl hel (Hil) tozu                        
 4 dənə mixək,muxək  tozu
25 qram Muskat (Cozu Hindi) tozu
                             

Muskatı (cozu hindi) rəndəliyərik.

 əduvalarımızı elektirik dəyirmanında tam toz edərik,çünkü çox narın toz olması gərəkir.

Qədim zamanlar,əduvanı havanda döyərmişlər




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen