Düyü Əduvası
Güney Azərbaycanın aşçılığında çox zəngin bir əduva mədəniyyeti var
Ən ləzətli qarışıq plovlardan birisi,əduva plovudur, ancaq bir neçə yöntəm ilə hazırlanır ki ölçüləri fərqilidir.Güney Azərbaycan’da hər evdə xanımlar deyişik biçimdə hazırlayaralar;
Bu ölçünü öz zövqünüzə görə dəyiştirə bilərsiniz.
Düyü Əduvası hazrılamaq üçün lazım olanlar:
125 qram biraz qovrulmuş Qızılgül (tozu)
75 qram Darçın tozu
75 qram Zirə tozu
2 yemək qaşığı Zəncəfil tozu
25 qram Yaşıl hel (Hil) tozu
4 dənə mixək,muxək tozu
25 qram Muskat (Cozu Hindi) tozu
Muskatı (cozu hindi) rəndəliyərik.
əduvalarımızı elektirik dəyirmanında tam toz edərik,çünkü çox narın toz olması gərəkir.
Qədim zamanlar,əduvanı havanda döyərmişlər
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen