İçli Qayqanaq
3 eded yumurta,
3 yemek qaşığı un,
3 yemek qaşığı qatık (ekşi olmasın)(½ stəkan)
Şərbət üçün gərəkənlər:
400 qram şəkər (2 stəkan),
220 ml su (1 stəkan ),
1 yemək (xörək) qaşığı dəmlənmiş zəfəran,
Qayqanaqin İçi üçün:
10 eded qoz ( ceviz - girdəkan)
2 çay qaşığı qızılgül qurusu(Tozu)
1 çay qaşığı darçın tozu
1/2 çay qaşığı yaşıl hil (hel)
Hazırlanması:
Şəkəri və suyu bir gazana töküb qaynaması üçün ocağa goyarık. Qaynamağa başlıyandan sonra gazi geçirdərik , Şirəmizədə 1 yemək qaşığı dəmlənmiş zəfran artirib dadın və rəngin gözəlləşdirərik. Buraxin sireni bir kenarda qalsin
Qabda qatığı (yoğurt),yumurtaları töküb qarışdırdıqdan sonra, unumuzu artırmalıyıq.Eger qarisim çok duru olursa bir qaşıq daha un artırarık qarısım boş olmasın.
25 cm’li tavaya biraz yağ töküp qızdırın, yağ vam odda qızdıkdan sonra yuxarıda elde ettiyimiz xemiri tavaya töküp her yerine bir hedde yayın.
Xemirin her iki üzünü de qızadtın (eyer xemirin arası köpmüş ise çengelle delin).
Ocağı xemir qızartdıktan sonra söndürüp,şireni ıstı xemirin üstüne tökün. Xemir şireni tamamile çekmelidir.
Sonra darçın ile yaşıl hili birbine qarışdırın.
Qozu ( cevizi - girdekan) nârin olanacan oğun.
Darçın ile yaşıl hil (hel) karışığını xemirin üstüne sepin .
Oğulmüş qozu (cevizi - girdəganı) başabaş xemirin arasına tökün ve xemiri girdekanın töküldüyü yönde rulo şeklinde sarın.
Qayqanağı istediyiniz ende kesin. Sonra üzerini qoz ve püstəyle bezeyin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen