Güney Azərbaycanın aşçılığında çox zəngin bir ədəva mədəniyyeti var, səhifemdə yemək tariflərinə başlamadan öncə, sizlərə bu ədəvalardan birsini tanıtmak istəyirəm. Yemək ədəvası (Xörək ədəvası), çok tanınmış və gözəl bir ədva. Güney Azərbaycan’da hər evdə xanımlar deyişik biçimdə hazırlayaralar; ama mən ən yayqın olanı sizə tanıtmak istəyirəm.
Yemək ədəvası (Xörək ədəvası):
1. 150 qram Darçın
2. 250 qram biraz qovrulmuş Qızılgül
3. 50 qram Hel
4. 50 qram Muskat (Cozu Hindi)
5. 150 qram Qara Zirə
6. 50 qram Pimenta (danə bahar)
7.istəyə görə biraz Zəncefil, İstiot və Sarı Kök
gozel
AntwortenLöschenŞəkilde təzə zəncəfildir. Onu necə əlavə etmək lazimdir?
AntwortenLöschenMən sadece şekil üçün təzə Zəncəfil işledim, siz quru zəncəfil tozu işlədin yaş zəncəfil olmaz .
Löschen